Trg djece Dobrinje bb 71 000 Sarajevo |   033/466-980

ČASOPIS ELIF NA 7. MEĐUNARODNOM SAJMU ČASOPISA U ISTANBULU

Najmladi posjetioci za "Elifovim"standom. Najmladi posjetioci za "Elifovim"standom.

Udruženje časopisa Turske, TURDEB, i ove godine je organiziralo Međunarodni sajam časopisa u Istanbulu. Sajam se održavao u periodu od 10-15. maja.
Ove godine, na sajmu je učestvovalo 305 časopisa iz 20 različitih zemalja: Afganistana, Alžira, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Egipta, Holandije, Indije, Iraka, Irana, Izraela, Kosova, Kuvajta, Makedonije, Pakistana, Palestine, Srbije, Saudijske Arabije, Sudana i, naravno, najveći broj časopisa je  iz zemlje domaćina ovom važnom događaju, naše prijateljske zemlje Turske.
Ono što posebno ističe ovaj sajam je činjenica da je ovo jedini sajam ovakve vrste u svijetu. Časopis Elif je imao tu sreću da već drugu godinu učestvuje na ovom sajmu i pokaže svoje vesele i zanimljive stranice svim posjetiteljima sajma. Kao što se i može pretpostaviti, Elifov štand je najviše privlačio najmlađe koji su izrazili svoje oduševljenje našim časopisom i njegovim sadržajima, a naročito poklonima koji dolaze uz svaki broj našeg časopisa.
Osim časopisa Elif, kao bosanskohercegovački predstavnici ove godine su sudjelovali i Anali Gazi Husrev-begove biblioteke, sedmični časopis Stav, te časopis Baška kojeg izdaju turski studenti u Bosni i Hercegovini.
Posebna draž ovog sajma je komunikacija na različitim jezicima svijeta i sklapanje prelijepih prijateljstava koja nas na rastanku čine veoma sjetnim s nadom da ćemo se i iduće godine, ako Bog da, ponovo sastati na istom mjestu, s novim brojevima naših časopisa

back to top