Trg djece Dobrinje bb 71 000 Sarajevo |   033/466-980

Prilikom samog osnivanja Udruženja, nastojalo se adekvatnoj web prezentaciji samog rada Udruženja, kao i upoznavanje sa radom vjeroučitelja širom Bosne i Hercegovine i dijaspore.

 

2008. godine, pokrenuta je zvanično stranica Udruženja pod ovom domenom, nakon vremena kraće pauze i razrade koncepta šta bi to stranica sve trebala sadržavati. Ono na što se posebno obratila pažnja jeste nastavni i odgojni sadržaj neophodan za što uspješniji vjeroučiteljev rad, a kasnije prednost se dala i mlađim posjetiocima stranice, omogućivši im multimedijalne kvizove znanja, kao pomoćno sredstvo u što boljem usvajanju osnovnih znanja o vjeri koje primaju u školi.

Samo nakon godinu dana rada, stranica je privukla velik broj posjetilaca, a vjeroučitelji posjetioci su svojim doprinosima omogućavali da sadržaj za download bude što veći i raznovrsniji. Uslijedile su i posjete vjeroučitelja izvan BiH, što je znatno povećalo posjećenost i preglednost stranice.

Nakon 2 godine, javila se potreba o preuređenju stranice, poboljšanju sistema, kao i proširenju sadržajnih kapaciteta. To je doprinijelo da stranica više ne bi trebala biti samo određena Udruženjem i prezentacijom Udruženja, već mnogo širim opusom sadržaja i veće komunikacije među posjetiteljima, kao i multimedijskim audio/video sadržajem, sa posebnim naglaskom dječijeg učeničkog sadržaja.

Glavni odbor Udruženja vjeroučitelja je donio odluku da se stranica preimenuje i nazove vjeroucitelji.ba, a stranica dobije transformaciju u edukativni web portal sa omogućenom registracijom članova. Sa portalom, Udruženje je dobilo i novi zvanično logo, koji je ujedno i logo portala.

Od oktobra 2012. godine, ukinuta je registracija članova, portal je ponovo preuređen i sadržajno obogaćen, a njegova namjena je od sada bila i sadržajno usmjerenja i na vjeroučitelje, na roditelje i na učenike, studente i sve druge posjetioce. Pokretanjem časopisa Elif, putem portala krenulo se i u promotivnu kampanju, te objavljivanje sadržaja iz Elif-a.